събота, 10 юли 2010 г.

10 неща, които те правят човек

1.Раждането на деня: възможността да наблюдаваш как от морските вълни се раждат изгревът и светлината... неповторимо усещане! Дори само заради това си заслужава да сме благодарни за едно от най-прекрасните си сетива - зрението.
2. Да изпиташ тръпката, наречена адреналин: за едни това са високите скорости. За други – различни екстремални изживявания като бънджи скокове, катерене, сноуборд, скокове с парашут и др. Тръпката при всички случаи си заслужава!
3. Изживей значимо събитие! Дали това ще е мегаконцерт на любима група (изпълнител), футболен турнир от Копа Америка или Английската Висша лига, не е толкова важно. Неописуемо е самото усещане да си част от нещо така мащабно и значимо.
4. Да си обичал: то е ясно, всеки е обичал...Обичаме родителите, децата си, близките и приятелите...Тук обаче става дума за хормони, тръпка и адреналин; за онази изпепеляваща любовна авантюра, която ни се случва толкова рядко, а никога не можем да забравим след това...
5. Да видиш света: колкото и клиширано да звучи, прекрасно е да можеш да обхванеш с поглед светлините на Париж от върха на Айфеловата кула; да посетиш Лувъра, Великата китайска стена, Египетските пирамиди, родината на МикелАнджело, арабските залези или безкрайната синя лагуна на хавайските плажове.
6. Да създадеш живот: едно от най-прекрасните неща - усещането, че частица от теб ще остане да живее дори когато вече няма да те има...
7. Да се осмелиш на нещо прекалено: ...да полетиш в космоса и да го видиш с очите си. След като сме покорили Еверест, стигнали сме и дъното на Марианската падина, това е последната граница пред човешките възможности. Астронавтите споделят, че който е имал шанса да види Земята от космоса никога повече не може да забрави тази гледка, която поразява сетивата. Сигурно наистина си заслужава!
8. Да усетиш пулса на самия живот: има една много стара приказка, че всеки трябва поне веднъж да е засадил дръвче. Ето едно от нещата, които си заслужава човек да направи. Защото някои от най-неповторимите усещания се зараждат от, на пръв поглед, незначителни моменти. Несравнимо чувство например е да пуснеш птица да полети... от ръцете ти!
9. Сексът, разбира се, е едно от нещата, които заемат централно място в живота ни. Струва си поне веднъж да му се отдадеш напълно и безрезервно; без скрупули, без задръжки и предразсъдъци... Да позволиш на усещането да те погълне и завладее изцяло. Такива моменти не се забравят.
10. Има още десетки, стотици и дори хиляди неща, които си заслужава да бъдат изживени в рамките на краткия ни живот. И още повече, дали тези са най-важните...(Изобщо могат ли да се посочат „най-” важните?!) Чудих се дали тук да сложа магията на детството, която всеки трябва да е изпитал; или да отдадем внимание на сълзите, отронени от гордост пред някоя българска светиня; или пък да помогнеш на възрастна жена, да нахраниш бездомно куче, или може би 10 книги, които всеки трябва да е прочел...

2 коментара:

  1. Толкова снажен викториански джентълмен, с толкова мъдра душа...
    Прекрасен пост.

    ОтговорИзтриване
  2. За мен е удоволствие мадам :) (тук правя реверанс)

    ОтговорИзтриване